Young Messiah opnieuw in Surhuisterveen

Evenals vorig jaar wordt de wereldberoemde bewerking van Händel’s meesterwerk Messiah dit jaar uitgevoerd in Surhuisterveen. In De Flambou zingt op vrijdag 9 november een koor van zo’n honderd zangers en zangeressen de bewerking Young Messiah van Tom Parker. Liederen als Every Valley, Unto us a child is Born en Hallelujah worden onder de bezielende leiding van Maarten Wassink tot leven gebracht.

Voor de zevende keer trekt het samengestelde projectkoor van the Choir Company op tournee door Nederland. The Young Messiah wordt ook dit jaar op diverse andere locaties in het land uitgevoerd. In Surhuisterveen was het vorig jaar de eerste keer dat het muziekstuk werd gezongen.

“Wat had ik hier graag aan mee willen doen”, liet een toeschouwer van the Young Messiah vorig jaar na afloop van het concert in De Flambou weten die niet had begrepen dat de drempel om mee te doen niet zo hoog ligt. Hoewel er thuis wel flink geoefend moet worden, is het koor na twee gezamenlijke repetitiedagen gereed voor de uitvoering. De aanmeldings-procedure voor koorleden wordt binnenkort opgestart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *