Improvisatie en verzoek bij orgelconcert Martin Mans

Op dinsdag 14 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in De Flambou in Surhuisterveen. Martin Mans speelt jouw verzoek… is het thema.

De concertbezoeker wordt bij de inhoud betrokken en kan een verzoek indienen waaruit Martin een keuze maakt. Eén onderdeel van het programma is aan de verzoeken gewijd. Verder speelt hij een improvisatie over het thema ‘Trouw’ en heeft hij een meditatief moment.

Er staan overigens ook klassieke werken op het programma zoals: ‘Air’ van Bach en de ‘Toccata’ Suite gotique van Boëllmann waarbij hij het orgel zo gedetailleerd mogelijk horen.

Martin vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist en heeft daarvoor een cd uitgebracht die hij heeft opgenomen in Parijs: ‘Concert d’Orgue à Paris’. Deze cd staat centraal tijdens de orgelconcerten in de zomer.

Martin Mans is een gepassioneerd musicus die van ieder concert een hoogtepunt weet te maken. Hij heeft zijn muziek bovendien in vele uithoeken van de wereld gebracht.

Het orgel is van oudsher een geliefd instrument dat in deze tijd weer volop in de aandacht staat. De mogelijkheden zijn legio. ‘Je hebt een heel orkest tot je beschikking’ zijn woorden die de organist vaak gebruikt.

Aanvang: 20:00 uur
Locatie: De Flambou (zalencentrum De Lantearne), Jan Binneslaan 49, Surhuisterveen.
Toegang: € 10,= Online en bij reservering € 9,=.
Leden PCOB, KBO en ANBO: € 8,=.
Kinderen t/m 11 jaar € 5,=.
Reserveren: www.martinmans.nl of t. 06-25391903
Ook kaartverkoop aan de kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *