Gezellige quiz-avond voor herhaling vatbaar

Een oubollige quiz-avond, daar zaten vele leden van CGKV wellicht niet op te wachten en de inschrijving liep dan ook niet bepaald gesmeerd. Toch zaten er op vrijdagavond 8 november maar liefst acht teams van broeders en zusters gereed om met elkaar de strijd aan te gaan. Muisstil zaten de deelnemers in de hal van de kerk te luisteren naar de vragen en er werd volop gefluisterd over mogelijke antwoorden.

De spanning is voelbaar, want nu ze eenmaal los zijn in een competitiestrijd is niemand meer te houden. “Ik heb de hele Bijbel doorgelezen”, meldt een van de deelneemsters om aan te geven wat ze aan voorbereiding heeft gedaan. Koos is zonder voorbereiding de strijd ingestapt, maar heeft wel zorgvuldig zijn team Complot samengesteld. “In de eerste ronde hebben we tenminste één goed antwoord…”

Hoe verder de avond vordert, des te feller de deelnemers gaan strijden en als het aan de borrelnootjes toe is, wordt er zelfs al tot aan de jury toe een discussie gevoerd over de titel van een kinderlied. De jury blijft duidelijk: ja is ja! Halverwege de avond is de onlangs beroepen predikant Albert Jan Dorst ook nog even een klein beetje aanwezig door middels een video een vraag te stellen voor de quiz.

Het gros van de deelnemers vindt dat de quiz-avond zeker bijdraagt aan het jaarthema Verbinding en dat het evenement voor herhaling vatbaar is. “Zeker dit moet volgend jaar weer!”, zegt een oudere man die zich aanvankelijk niet had opgegeven, maar heel erg heeft genoten en een veel gezelligere avond heeft gehad wanneer hij alleen thuis was blijven zitten. Het team De Eksters wint uiteindelijk de strijd.

De uitslag