Bijzondere start Ontmoetingsavonden

In het seizoen 2019-2020 organiseert Stichting Revelation opnieuw een aantal ontmoetingsavonden. Het doel van deze avonden is om God en elkaar te ontmoeten door samen de Bijbel te openen en daarover in gesprek te gaan. God is een God van relatie en nodigt ons uit om Zijn liefde te ontvangen, te beantwoorden en door te geven. Dit vormt de basis voor onze ontmoetingsavonden. Tijdens deze avonden staat Jezus Christus centraal en willen we leren van Hem. Hij is het Woord dat leven geeft. Wij willen samen op zoek gaan naar hoe we Gods Woord kunnen toepassen in de praktijk van alle dag. 

Het overkoepelende thema voor het nieuwe seizoen is ‘het Vaderhart van God’. Vaak weten we met ons verstand wel dat God liefde is, maar kunnen we er met ons hart niet goed bij. Met onze mond belijden we ook dat God genadig is, maar in ons doen en laten leven we toch vaak alsof we Zijn liefde moeten verdienen. Dit seizoen willen we stilstaan bij het Vaderhart van God en samen kijken hoe wij onze harten kunnen afstemmen op Gods hart. We willen daarbij op reis gaan van ons hoofd naar ons hart en Jezus uitnodigen om ons te laten zien wie Hij is en wie wij zijn in Hem.

We willen de eerste ontmoetingsavond van dit nieuwe seizoen op een bijzondere manier starten door de film ‘The Shack’ te kijken (naar het boek ‘De uitnodiging’ van W. Paul Young). In de Bijbel maakt Jezus veel gebruik van beelden en gelijkenissen om uit te leggen wie God is en wat de principes van Zijn Koninkrijk zijn. Deze film beschouwen wij ook als een soort gelijkenis uit onze tijd, waarin diepe lessen verwerkt zitten over de liefde, de genade en de gerechtigheid van God. 

De vraag die in de film centraal staat is: waar is God in deze wereld vol onbeschrijflijke pijn en verdriet?De hoofdpersoon, Mack, heeft zijn dochtertje verloren door een geweldsdelict en worstelt met de liefde en de goedheid van God. Hij kan niets met (de liefde van) God en heeft zich daarom van Hem afgekeerd. Maar door een bijzondere ontmoeting met de Vader, de Zoon en de Heilige Geest krijgt hij een nieuw perspectief dat hem verder helpt in dit leven.

Misschien herken je jezelf wel in de vraag die in de film centraal staat? Of vind je het ook moeilijk om te geloven dat God liefde is door wat je om je heen ziet of zelf hebt meegemaakt? Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar de film? Je bent van harte uitgenodigd! 

Praktische informatie filmavond:

Datum: Woensdag 25 september 2019

Plaats: De Lantearne, Surhuisterveen

Tijd: 19.15 uur (film draait van 19.30 -22.00 uur met een kwartier pauze)

Toegang: gratis (er is een deurcollecte voor de onkosten)

Babs Santema

Stichting Revelation 

www.stichtingrevelation.org