Bijkletsen en groeien in geloof met Youth Alpha

Youth Alpha is een gave cursus voor jongeren over de basis van het christelijk geloof. In een reeks van tien (zondag)avonden eten we samen, doen we een (meestal gek en leuk) spel, hebben we een spreker en praten we door in kleine groepjes. 

Op zondag 27 januari zijn we van start gegaan met een hele leuke groep! Inmiddels zijn we alweer over de helft van de cursus en daarom willen wij u als gemeenteleden graag even een update geven hoe het gaat. Allereerst, we hebben het erg gezellig met elkaar! De groep is leuk en we kunnen elkaar vertrouwen. Daarnaast groeien we, zowel als team als deelnemers, in geloof in God. We mogen veel mooie dingen leren met – en van – elkaar en doen zo nieuwe inzichten op. De afgelopen weken hebben wij bijvoorbeeld gepraat over wie Jezus is, waarom Hij stierf, hoe je kunt geloven en waarom je zou kunnen bidden en bijbellezen.

In het weekend van 16 en 17 maart beleefden we het weekend van de Heilige Geest op de Jiltdijksheide in Opende. In een mooie oude boerderij verdiepten we ons samen in Wie de Heilige Geest is, wat Hij doet en wat het betekent als wij de Heilige Geest toelaten in ons eigen leven.

Daarnaast hebben we spelletjes gespeeld, een natte wandeling gemaakt in het donker, veel gelachen, gezongen en elkaar beter leren kennen. Het was een bijzonder weekend waar wij met veel plezier en warmte aan terugdenken.

De komende weken zullen we het nog hebben over hoe we het kwade kunnen weerstaan, of God ook nu nog geneest, waarom wij naar de kerk kunnen gaan en hoe we anderen over God kunnen vertellen. Wij kijken uit naar een aantal mooie, gezellige en leerzame avonden!

Wilt u meebidden voor een vruchtbaar en goed verloop van de rest van de cursus? Mocht u hebben gekookt voor ons; heel hartelijk dank! We genieten elke week van een heerlijke maaltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *